"proste" zadania???- funkcje
KrysteQ: 1. Zaliczenie:
oblicz dla jakiej wartości parametru m równanie ma dwa rozwiązania dla x ∊ R.
||x|−3|=x−m
2.* Dodatkowe
|4 : |x|| = xm
10 cze 22:06
sushi_ gg6397228:
a jakiś własny wkład w zaliczenie ?
10 cze 22:11
KrysteQ: byłem chory przez ostatnie 16 dni...
10 cze 22:12
5-latek: A kolegow nie masz ? Przeciez mogles od nich odpisac do zeszytu
10 cze 22:13
KrysteQ: właśnie to robię, a zaliczenie jutro. Pan dał na poprzednim zaliczeniu takie zadania
10 cze 22:16
Mila:

1)
||x|−3|=x−m
f(x)=||x|−3|
g(x)=x
Nie istnieje m dla którego wykres g(x) przecina wykres funkcji f(x) w dwóch punktach.
Możemy mieć sytuacje:
m<3 brak rozwiązań (pomarańczowy wykres y=x−4)
m=3 prosta y=x−3 ma nieskończenie wiele punktów wspólnych z wykresem f(x)
Dalej rozważaj sam sytuacje.
10 cze 22:18
KrysteQ: thx
10 cze 22:20