matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Metoda przewidywania
daw:
Rozwiąż metoda przewidywania: a) x
2
y=xy+4x
2
=4y
2
b) xy
2
=y(1+ln
y
x
)
10 cze 21:56
daw:
b) cd. y(1)=e
−
1 c) xdy=(e
x
+lnx −2y)dx d)y`+yctgx=
1
sin
2
x
e) y`+2y+
4
y
=0 f) y` +
y
x
=
1
x
3
y
3
,y(1)=−1 e,f r−nia Bernoulliego
10 cze 21:59