Okręgi
Karolinka: Ile punktów wspólnych mają okręgi x(kwadrat)+(y+4)=36 i (x−8)(kwadrat)+(y−2)(kwadrat)=25
10 cze 21:50
bezendu:
S1=x2+(x−4)2=36
S2=(x−8)2+(y−2)2=25
S1=(0,4) r=6
S2=(8,2) r=5
Narysuj sobie to
10 cze 21:52
Karolinka: Prosiła bym jeszcze krok po kroku jak to rozwiązywałeś.
10 cze 21:58
10 cze 21:59
5-latek: Pewnie bezendu Ci wytlumaczy ale moze najpirew sama spojrzysz do ksiazki i zobaczysz jak
sie odczytuje srodek okregu i promien z postaci kanonicznej okregu
10 cze 22:03
bezendu:
A co mam tłumaczyć ?
To zwyczajne odczytanie środka okręgu. Nie przesadzaj..
10 cze 22:03