afafa
trgonometria: wykaż ze
cos4x=8cos4x−8cos2x+1
10 cze 21:26
ICSP: cos(4x) = (cos 2 * 2x) = (cos2x)2 − (sin2x)2 = ...
10 cze 21:31
alfons: wzory
10 cze 21:31
trgonometria: ICSP dzięki juz rozumiem
10 cze 21:45
trgonometria: korzystając ze wzoru powyżej oblicz cos
π24 pomocy
10 cze 21:48
ICSP: | | π | |
Za x podstawiasz |
| do powyższego wzoru. |
| | 4 | |
10 cze 21:49
trgonometria: | | π | |
π4  bo tam pisze oblicz cos |
| |
| | 24 | |
10 cze 21:56
10 cze 21:57
Mila:
| | π | | π | | π | |
cos(4* |
| )=8cos4( |
| )−8cos2( |
| )+1 |
| | 24 | | 24 | | 24 | |
| | π | | π | | √3 | |
8cos4( |
| )−8cos2( |
| )+1= |
| |
| | 24 | | 24 | | 2 | |
| | π | | π | | √3 | |
8cos4( |
| )−8cos2( |
| )+1− |
| =0 |
| | 24 | | 24 | | 2 | |
Kończ, pisz problemy
11 cze 14:45