matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytmetyczny
Zdzichu:
Wyznacz S₉₀ w ciągu arytmetycznym gdy (tu nieczytelnie napisane) an = 9 − 5n (lub) an = S − 5n
10 cze 20:22
Kaja:
a
1
=9−5=4 a
90
=9−5*90=−441
4−441
S
90
=
*90=...
2
10 cze 20:25
Zdzichu:
S90 = −19665 Dzięki
10 cze 20:30