wykres funkcji i równania - pomoc
Paula: Bardzo proszę o wytłumaczenie mi tych zadań, najlepiej z rozwiązaniem bo po tym mi najłatwiej
się uczyć

1.naszkicuj wykres funkcji f(x)= 2x+4/x−3 oraz podaj jej dziedzinę, zbiór wartości i miejsce
zerowe.
2.Zbadaj liczbę rozwiązań równania |4/x−3| = m + 2 w zależności od parametru m.
3.rozwiąż równanie: 1 + 3/x−2 = x/x−2.
10 cze 19:52
Damianek g: 1. tak
2.D=R−{0}⇒ brak roz
3.x=21
10 cze 19:55
Paula: Dzięki Damianek, a mógłbyś to jeszcze rozpisać, żebym wiedziała jak się to rozwiązuje ?
10 cze 20:13
5-latek: | | 3 | | x | |
A ja np zadanie nr 3 odczytuje tak 1+ |
| −2= |
| −2 i wtedy inny wynik jest |
| | x | | x | |
Wiec zobacz sympatyczno dziewczyno jak wazny jest zapis .
10 cze 20:18
Paula:
3 x
1 + −−− = −−−
x−2 x−2
Tak ma być, to co jest po ukośniku ma być pod kreską, to samo tyczy się pozostałych zadań, nie
wiedziałam jak to napisać
10 cze 20:32
5-latek: to teraz sprowadz lewa strone do wspolnego mianownika
| | x−2 | |
zawaz ze 1= |
| wiec licz |
| | x−2 | |
10 cze 20:35