;)
pola: Rozwiąz nierównośc :
12 − 9x2≥0
10 cze 19:23
swen: No bez przesady przecież deltę to wy ze wszystkiego umiecie liczyć...
10 cze 19:24
pola: czyli Δ=b2 − 4ac
Δ=13
i co dalej ?
10 cze 19:28
swen: Jednak nie umiecie. Źle delta
10 cze 19:29
pola: Δ= −13?
10 cze 19:33
swen: Nie.
10 cze 19:34
swen: Wypisuj a= b= c=
10 cze 19:34
pola: a = −9 b=0 c=1/2
10 cze 19:36
olek: Licz deltę
10 cze 19:37
pola: Δ=0 − 4 * (−9) *1/2
Δ=36*1/2
Δ=13
10 cze 19:39
Hajtowy:
Użyj kalkulatora jak nie umiesz w głowie
10 cze 19:41
pola: aaaa dobra juz wiem

Δ=18
10 cze 19:45
10 cze 19:46
pola: x1 = √2 / 6
x2= − √2/6
10 cze 19:52
Hajtowy: Źle
Pokaż obliczenia
10 cze 19:55
olo: w końcu delta dobrze?
10 cze 19:57
Hajtowy: Delta jest ok
10 cze 19:57
pola: no to tak ;
b=0
Δ=18 √Δ=3√2
2a= −18
−3√2/ −18 = √2/ 6
10 cze 19:58
10 cze 19:59
pola: ale 3 skraczasz z 18 i wychodzi tak jak u mnie
10 cze 20:00
Eta:
| | √2 | | √2 | | √2 | | √2 | |
(3x− |
| )(3x+ |
| )≤0 miejsca zerowe : x1= |
| v x2=− |
| |
| | 2 | | 2 | | 6 | | 6 | |
10 cze 20:01
olo: Hajtowy co ty robisz...
10 cze 20:02
pola: dzięki ETA
10 cze 20:03
5-latek: czesc
Hajtowy 
Rozwal to szybko wzorem skroconego mnozenia a
2−b
2=(a+b)(a−b)
10 cze 20:05