matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi geometryczne
kamila:
Oblicz 5 początkowych wyrazów ciągu geometrycznego a
n
o ilorazie q w którym : a)a
1
=−1 q=0,1 b)a
1
=5 q=−1 ,c)a
1
=−
√
3
q=−
√
3
d)a
1
=10
10
q=10
−
{10}
10 cze 19:13
swen:
Do wzoru nie umiesz podstawić?
10 cze 19:22