Oblicz wysokość trójkąta.
Querton: Oblicz wysokość w trójkącie prostokątnym równoramiennym, poprowadzoną na przeciwprostokątną,
jeśli przyprostokątna ma długość 10 cm.
10 cze 18:54
Querton: Już mam
10 cze 19:00
Querton: Fajnie że ktoś za mnie napisał to "Już mam"
na odp nadal czekam, zadanie niby łatwe ale mam z nim problem
10 cze 19:02
Querton: A jednak mi się udało zrobić.
10 cze 19:04
Querton: Co to ma być, jakiś typek pod moim nickiem wypisuje głupoty (trochę to jest głupio zrobione no
ale cóż)
10 cze 19:10
Mila:

|AB|=a
√2
|AB|=10
√2
|DB|=|CD|=5
√2=h
10 cze 19:14
Eta:
10 cze 19:14
Querton: Dziękuje
10 cze 19:15