Funkcja kwadratowa
doma: Proszę o pomoc
| | ⎧ | x−1 dla x∊(−∞;3 > | |
| Naszkicuj wykres funkcji f(x)= | ⎩ | −12 (x−3)2 dla x∊(3;∞) |
|
Podaj miejsca zerowe tej funkcji i zbiór rozwiązań nierówności f(x)>0
10 cze 18:20
Eta:

x
o=1
f(x)>0 ⇔
x∊(1,3)
10 cze 18:33
doma: a mogłabys mi to rozpisac ?bo za bardzo nie wiem skad ci sie wzieła parabola ?
10 cze 18:39
5-latek: A y=a(x−p)2+q to co to jest za postac
10 cze 18:43
Eta:
| | 1 | |
y= − |
| (x−3)2 −−−− wykresem funkcji kwadratowej jest........ parabola ! |
| | 2 | |
W(0,3) i skierowana ramionami do dołu
dla x∊(3,
∞) −−− rysujesz tylko część tej paraboli , na prawo od x>3
10 cze 18:43
doma: ok dzięki
10 cze 18:46