matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Mila:
Całka nieoznaczona jak rozwiazac?
√
lnx − 1
∫
dx
xlnx
Prosze o pomoc.
10 cze 12:46
J:
1
Podstawienie: t =
√
lnx−1
, t
2
= lnx − 1 , 2tdt =
dx
x
10 cze 12:49
Markos:
t=lnx−1 => lnx=t+1
1
dt=
dx
X
10 cze 12:49
Hugo:
Nie kradnij nicku 'Mila'
10 cze 12:55
zawodus:
wynik: 2
√
lnx−1
−2arctg(
√
lnx−1
)
10 cze 12:56
Mila2:
ups. nie wiedziałam. przepraszam dziekuje
10 cze 12:58