calka nieoznzona
OlekA: Całka nieoznaczona prosze o pomoc
No i kolejnej całkie nie rozumiem
co trzeba zrobic? moze ktoś to tak fajnie rozpisać.
Bardzo dziękuje

!
10 cze 12:10
ICSP: t = 4√x
10 cze 12:15
OlekA: ale nie wychodzi mi to cos
10 cze 12:22
ICSP: a czemu nie wychodzi ?
10 cze 12:23
J:
| | 4t3 | |
t=4√x , t4 = x , 4t3dt = dx , ∫.... = |
| dt |
| | t2 + t | |
10 cze 12:24
wredulus_pospolitus:
t =
4√x −> t
2 =
√x
| | dx | | dx | |
dt = |
| −> dt = |
| −> 4t3 dt = dx |
| | 4(4√x)3 | | 4t3 | |
i podstawiasz
10 cze 12:24
OlekA: t= 4√x
dt= 14 x −34
i co dalej? co z √x?
10 cze 12:25
OlekA: wielkie dzieki
10 cze 12:27