Dobrze wyliczyłem?
AA: x−y+3z=9
x−3y−5z=20 x y z
−x+y+z=4
2 −1 3 9
1 −3 −5 20
−1 1 1 4
Zamieniam wiersz 1 z 2 : x y z
1 −3 −5 20
(−2) 2 −1 3 9
(1) −1 1 1 4
Po mnożeniu: x y z
1 −3 −5 20
0 5 13 −31
0 −2 −4 24
Uzyskuje 1 na górze x y z
przez mnożenie: 1 −3 −5 20
0 1 5 17
0 −2 −4 24
x y z
Mnożę (2) 1 −3 −5 20
0 1 5 17
0 0 6 58
Czy zadanie jest poprawnie zrobione pytam bo w reszcie zadań wychodzą pełne liczby natomiast
tutaj 6z=58/6=?
10 cze 00:22
razor: Jest dobrze, natomiast co za problem podstawić wyliczone x,y,z do pierwotnych równań i samemu
sprawdzić?
10 cze 00:27