matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytmetyczny
tomek12:
Wyznacz sumę liczb zbioru {222,223, ..., 444} Proszę potwierdzić, czy dobrze rozwiązałem. ciąg arytmetyczny, a1=222, r=1, n=? 444=222+(n−1)*1 ⇒ n=223
222+444
S=
*223=74259
2
9 cze 22:57
Eta:
9 cze 22:58