oblicz
Marta: Ciąg (x,y,z) jest arytmetyczny i x+y+z=51 .Ciąg (x,y−5,z+17) jest geometryczny.Oblicz x,y i z
. Pomógł by ktoś ? proszę
9 cze 21:39
sushi_ gg6397228:
układzik rownan
zaleznosci miedzy trzema kolejnymi wyrazami ciagu
9 cze 21:43
J: 2y = x + z
(y−5)2 = x(z+17)
9 cze 21:49
Marta: mogłam bym prosić o całe rozwiązanie zadanka bardzo bym prosiła
9 cze 21:51
jakubs: Wysil się odrobinkę
9 cze 21:52
Marta: jak bym miała o tym pojęcie to by było bez problemu
9 cze 22:11
sushi_ gg6397228:
a na lekcji nie robiliście podobnych zadan ?
9 cze 22:15
Marta: nie mamy prawie lekcji bo mamy takiego nauczyciela a potrzebuje to bo jutro zdaje sprawdzian by
nie mieć jedynki na koniec
9 cze 22:19
sushi_ gg6397228:
to jak chcesz napisac sprawdzian, dostaniesz takie zadanie i Kto Ci je rozwiaże?
9 cze 22:21
sushi_ gg6397228:
masz uklad 3 rownan
wyznaczasz np "x" z 2y= x+z i podstawiasz do pierwszego
9 cze 22:23
Marta: nauczę się na pamieć nie pierwszy raz
9 cze 22:25
sushi_ gg6397228:
wiec zapisuj i postępuj wg wskazówek
9 cze 22:28
Marta: dobrze
9 cze 22:30
Marta: Czy mógł by mi ktoś pomoć i rozwiązać to zadanie bardzo proszę ,błagam
9 cze 22:35
sushi_ gg6397228:
czekam na Twoje obliczenia
9 cze 22:36
sushi_ gg6397228:
1. x+y+z=51
2. 2y = x + z
3. (y−5)2 = x(z+17)
z 2. wyznaczasz np "x" i wstawiasz do 1.
9 cze 22:38
Eta:
sushii
łatwiej "z 2/ za x+z wstawiasz 2y do pierwszego
2y+y=51 ⇒ .......
9 cze 22:41
sushi_ gg6397228:
wiem, że łatwiej ale może mieć problem z załapaniem tego
9 cze 22:44
Marta: i co dalej
9 cze 22:49
sushi_ gg6397228:
nie widze obliczeń ; przy takim tempie nie zdążą na jutrzejszą dobranockę
9 cze 22:50
Marta: nie mam o tym zielonego pojęcia naprawdę nie wiem jak to zrobić więc zwróciłam się tu o pomoc
gdybym umiało to bym to zrobiła ale naprawdę nic
9 cze 22:54
sushi_ gg6397228:
dostajesz wskazówki, więc należy wykonać a jak nie to KAMPANIA SIERPNIOWA
9 cze 22:56
Hugo: 
greetings
9 cze 22:58
Marta: dziękuje bardzo pomoc poradzę już sobie sama
9 cze 22:58
Hugo: sushi to nie jakiś
frajer który zrobi ci zadanie a ty później łaskawie przepiszesz

Witaj Marto
9 cze 22:59
Hugo: czekaj Martuś wrrrr
9 cze 22:59
Eta:
Hej
Huguś ....widzę,że od okulisty wróciłeś
9 cze 23:00
Hugo: . . .. . to ja mowilem wam o okuliście
9 cze 23:01
Hugo: Hej żono

... kochanie? ... co u cb, tęskniłem
9 cze 23:01
Lukas:
9 cze 23:02
Eta:

..........
9 cze 23:03
zawodus: Hugo pamiętaj, że
Eta jest niepełnoletnia
9 cze 23:06
Hugo: no w końcu żona a nie dziewczyna czy coś
9 cze 23:23
Eta:
9 cze 23:23
Hugo: ..... ble.... ale ETA jest przed maturą czyli rocznikowo już ma

Jak tam prawko?
9 cze 23:23