wartość bezwzgledna
plokm: ∫x−1∫≠0
powinno wyjść 2 ale nie wiem dlaczego,skoro minus sie kasuje(chyba).
mam to w logarytmach i musze zrobić założenia ale coś mi nie wychodzi właśnie z tym.
9 cze 20:09
sushi_ gg6397228:
zapisz porzadnie przyklad
9 cze 20:18
Mila:
|x−1|=0⇔
x−1=0
x=1
Ni może z tego wyjść 2.
Napisz całe zadanie.
9 cze 20:38
plokm: określ dziedzinę
f(x)=log∫x−1∫(x3−x2+3x−3)=
9 cze 20:46
plokm: sprawa nie aktualna źle napisałem na początku ∫x−1∫≠1
dzieki mila myślałem że gdy opuszczam w.bezwzg. to minus przy 1 tez sie kasuje widocznie,nie
9 cze 20:49
Mila:
|x−1|≠1⇔
x−1≠1 i x−1≠−1
x≠2 i x≠0
9 cze 20:54