Naszkicuj wykres funkcji g i podaj liczbę rozwiązań równania g(x)=1
Studzin:

Na rysunku przedstawiono wykres funkcji <−5;5> → R. Naszkicuj wykres funkcji g i podaj liczbę
rozwiązań równania g(x)=1 (Rysunek jest taki mniej więcej) Przykład jest taki: g(x)=f(|x|). A
liczba rozwiązań wynosi 6. Ogólnie ogarniam to tylko nie mam pojęcia jak narysować ten
przykład

Proszę o pilną pomoc
9 cze 19:07
Mila:
Na podstawie tego szkicu nie można odpowiedzieć na pytanie, bo nie ma jednostek na osiach.
f(|x|) narysujesz tak.
Wymazać to co z lewej strony OY, następnie symetria względem OY tego wykresu co jest z
prawej.
Potem rysujesz prostą y=1 i patrzysz w ilu punktach przetnie wykres g(x).
9 cze 20:26
Zuza:
28 lut 20:15