Czy trójkąt może mieć boki równe
matematykajestsuper: sprawdź czy trójkąt może mieć boki równe : 1/2 , 1/4 i 1/6
9 cze 18:47
Janek191:
1
6
=
2
12
1
3
=
4
12
1
2
=
6
12
spr.
6
3
2
+
>
12
12
12
3
2
5
6
+
=
<
Nie
12
12
12
12
9 cze 18:52
Janek191:
1
6
=
2
12
1
3
=
4
12
1
2
=
6
12
spr.
6
3
2
+
>
12
12
12
3
2
5
6
+
=
<
Nie
12
12
12
12
9 cze 18:52
5-latek: Cytat. ...... profesorowie odpowiedzieli ze tak . Ale niech uczniowie szkoly sredniej
nuacza sie ulamkow .
Zapewne wiedzial ze nalezy skorzystac z teiwerdzenia o dlugosci bokow w trojkacie ale pewnie
klopot z ulamkami i licealista