matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak obliczyć logarytm
Maciek:
Witam jak obliczyć log(przy podstawie 2) z 1
√
2
9 cze 18:34
krystek:
log
2
√
2
=c⇔2
c
=
√
2
9 cze 18:36
Maciek:
log
4
z 1/pierwiastek z 2 Wie ktoś jak to obliczyć
9 cze 18:41
Janek191:
1
log
4
= log
4
(
√
2
)
−1
= log
4
2
−0,5
=−0,5 log
4
2 = −0,5*0,5 = −0,25
√
2
9 cze 18:44