Ala: Oceń wartości logiczne podanych zadań?
a) (-32 = 9) lub (2 * 1 =) - 0
b) (3∈ C) i ( √2 ∈ C) - 1
c) (7 ≤7 ) lub (2* 2 =4) - 1
d) ( 3∈ N) i ( √2 ∈ N) - 1
e) (√25 = 5 ) ⇔ ( 10 ≤ 10 ) -1
f) ( 2 ∈ W ) ⇔ ( 1 ∈ N ) - 1
14 paź 21:19
M:
26 lut 16:47
Mei Lin:
a) ta alternatywa zdań jest prawdziwa
b) ta koniunkcja zdań jest fałszywa
c) alternatywa zdań prawdziwa
d)koniunkcja zdań fałszywa
d,e) te równoważności zdań są prawdziwe
26 lut 18:15
Jolanta: a) 0 alternatywa jest falszywa
26 lut 21:38
Jolanta: Odczytałam to 2*1=0 ale to coś nie tak
26 lut 21:41
Mei Lin:
Moje myślenie było takie
Pierwsze zdanie prawdziwe
To niezależnie od tego czy drugie prawdziwe czy fałszywe to alternatywa prawdziwa
26 lut 22:23
Jolanta: Pierwsze fałszywe −32=−9
26 lut 23:04
Jolanta: Pierwsze fałszywe −32=−9
26 lut 23:05
Mei Lin:
Faktycznie masz racje .
Ja żle spojrzałem
Myślalem że (−3
2 bo nie dodał nawiasu .
Znowu wtopa
26 lut 23:26
Jolanta: Tylko ten się nie myli co nic nie robi
26 lut 23:32
Mei Lin:
Jolu
Już siada wzrok i musze zrobić nowe okulary do czytania i patrzenia w ekran
26 lut 23:41