matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
dalla:
n+2
3n−1
Zbadaj monotoniczność ciągu a
n
+b
n
gdy a
n
=
i b
n
=
n
n
9 cze 13:40
J:
c
n
= a
n
+ b
n
= .... , potem policz: c
n+1
− c
n
= ... i zobacz jaki jest znak
9 cze 13:42