matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
bubu19891:
Wykaż, że ciąg b
n
=1−(1/2)
n
jest rosnący
9 cze 13:33
wredulus_pospolitus:
b
n+1
= ....
b
n
9 cze 13:34
wredulus_pospolitus:
chociaż lepiej będzie b
n+1
− b
n
= ....
9 cze 13:34
J:
a
n+1
Policz:
= ..
a
n
9 cze 13:35