| √2 | ||
b)sinx > | dla x∊ <−2π, 2π> | |
| 2 |
| 1 | ||
x=2kπ v sinx= | ||
| 2 |
| π | π | |||
x= | +2kπ v x=π− | +2kπ
| ||
| 6 | 6 |
| 5π | ||
x= | +2kπ | |
| 6 |
| √2 | ||
sinx> | x∊<−2π,2π>
| |
| 2 |
| π | 3π | |||
x= | +2kπ v x= | +2kπ
| ||
| 4 | 4 |
| 7π | 3π | |||
x∊<− | , | > | ||
| 4 | 4 |

| 3π | ||
niebieskie − > | ||
| 4 |
| π | ||
czerwone −> | ||
| 4 |
| 5π | ||
zielone −> − | ||
| 4 |
| 7π | ||
fioletowe −> − | ||
| 4 |
| 7π | 5π | π | 3π | |||||
x∊<− | ,− | >∪< | , | > ![]() | ||||
| 4 | 4 | 4 | 4 |