liczę na życzliwych
aga: określ własności funkcji
f(x)=tg(x) dla x∊(π/2 ; 3π/2) dzięki za uczynność dobrego życzliwego człowirka
9 cze 10:41
Hugo: <hug>
9 cze 10:41
Hugo: Aguś kochanie narysuj sobie to i ci wyjdzie....
9 cze 10:42
Hugo:

Opisz kiedy rośnie kiedy maleje czy są asymptoty miejsca zerowe dziedzina zbiór wartosci...
9 cze 10:47
aga: nie dam rady może mi to proszę rozwiąż to może według tego się nauczę dzięki
9 cze 11:02
Hugo: Zacytuje sushiego
"Szukasz frajera który Ci to zrobi a ty łaskawie sobie przepiszesz"
Aguś

okej moze nie jestes zdolna ale troche własnej woli i wysiłku i sie uda
9 cze 11:04
aga: nie szukam frajera i nie odpiszę tylko według tego będę się uczyć bo nie wiem szukam życzliwego
człowieka
9 cze 11:06
Hugo: szukasz sponsora

patrzysz na wykres w przedziale (π/2 ; 3π/2)
widzimy na rysunki że:
od (π/2 do π) oraz od (π; 3/2π) to funkcja rosnąca przedziałami

Asymptota => x=π
Zbiór wartości ∊ R
Dziedzina: to (π/2 ; 3π/2) / {π}
miejsca zerowe; x= 3/4π oraz 5/4π
i chyba tyle...
9 cze 11:23
aga: a jak to napisać? matematycznie
9 cze 12:24