matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie f. tryg z parametrem
czarny1:
k
2
+2k+1
Wyznacz wszystkie wartości parametru k , dl których równanie sinx=
, ma
k
2
+1
π
rozwiązanie należące do przedziału ( 0,
)
6
8 cze 22:24
ICSP:
sin0 = 0
π
1
sin
=
6
2
k
2
+ 2k + 1
1
0 <
<
k
2
+ 1
2
8 cze 22:28