Zbadać zadaną funkcję
Paweł: 1. Wyznaczyć dziedzinę funkcji i sprawdzić jej parzystość.
2. Obliczyć punkty przecięcia z osiami x i y.
3. Obliczyć granice funkcji i zbadać jej ciągłość.
4. Wyznaczyć asymptoty.
5. Określić przedziały monotoniczności funkcji oraz znaleźć ekstrema.
6. Wyznaczyć przedziały wklęsłości oraz wypukłości i znaleźć punkty przegięcia funkcji.
7. Stworzyć tabelę zmienności funkcji
8. Narysować wykres funkcji
Dana jest funkcja: f(x)=16*x2*espan style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">0x
8 cze 21:41
Amaz:
O kurde... Takich funkcji nie miałem w szkole...
8 cze 21:45
5-latek: W skrocie to zbadaj przebieg zmiennosci funkcji
8 cze 21:49
Paweł: f(x)=16*x2* e do potęgi 0x
wcześniej jakoś nie chciało zapisać w odpowiedniej postaci więc napisałem słownie.
Wiadomo o co chodzi?
8 cze 22:05