Trójkąty
pasger: W trójkącie równoramiennym ABC AC=BC, podstawa AB ma długość 8 cm a wysokośc CD = 9. Środkowa
poprowadzona z wierzchołka A jest równa:.. Chciałbym spytac czy moglibyście mnie nakierować
jak zrobić to zadanie? Z góry dzięki
8 cze 21:06
5-latek:

AB=8 to ile jest rowne AD (wiez ze to trojkat rownoramienny
jesli to wiesz to z tewierdzenia Pitagorasa policz dlugosc ramienia AC i Ac=BC
Srodkowa AE oblicz twierdzenia cosinusow lub znajdz sobie wzor na srodkowa
8 cze 21:23
Lukas:
5−latek zajrzy do tematu z przedziałami, błąd tam zrobiłeś.
8 cze 21:26
5-latek: Juz napisalem

)
8 cze 21:31