matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij, że proste o równaniach y = p{2}/p{10}x + 2 i y = p{5}/5x - 2 są równo
cuteπie:
Udowodnij, że proste o równaniach y =
√
2
/
√
10
x + 2 i y =
√
5
/ 5 x − 2 są równoległe.
8 cze 20:44
Lukas:
√
2
√
5
⇒
√
10
5
a
1
=a
2
proste są więc równoległe
8 cze 20:45