Układ równań.
H.P: Jaki układ dwóch równań liniowych z dwiema niewiadomymi nazywamy oznaczonymi? Rozwiąż
następujące układy równań (dowolną metodą, jednak do każdego układu przedstaw ilustrację
graficzną):
y=−2x
y=2x+4
Da się do w ogóle obliczyć?
8 cze 20:27
zawodus: dlaczego miałoby się nie dać?
8 cze 20:29
H.P: Próbuje i mi jakieś dziwy wychodzą.
8 cze 20:31
zawodus: pokaż jak liczysz
8 cze 20:38
H.P: Chyba już ogarnąłem.
y=−2x *(−1)
y=2x+4
−y=2x
y=2x+4
2x=0
2x=−4
4x=−4 /4
x=−1
_______________
y=−2x
y=−2*−1
y=−2
P=(−1,−2)
8 cze 20:42
sushi_ gg6397228:
−1* (−2)=...
8 cze 20:49