Trygonometria
Kamil: Wykaż że zachodzi równość : (1+sinα)(1−sinα) = sinα * cosα * 1/tgα
8 cze 19:55
sushi_ gg6397228:
rozpisz osobno lewa strone i osobno prawa
8 cze 19:58
Janek191:
L = ( 1 + sin α)*( 1 − sin α) = 1 − sin
2 α = cos
2α
| | 1 | | cos α | |
P = sin α* cos α * |
| = sin α*cos α* |
| = cos2α |
| | tg α | | sin α | |
L = P
8 cze 20:00
Janek191:
L = ( 1 + sin α)*( 1 − sin α) = 1 − sin
2 α = cos
2α
| | 1 | | cos α | |
P = sin α* cos α * |
| = sin α*cos α* |
| = cos2α |
| | tg α | | sin α | |
L = P
8 cze 20:00
5-latek: ze wzoru skroconego mnozenia (a+b)(a−b) =a
2−b
2 napisz ile to jest (1+sinα)(1−sin
α)
| | sinα | |
Poza tym przeciez wiesz ze tgα= |
| |
| | cosα | |
8 cze 20:02