matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wariancja
swobodny:
Znany jest wzór D
2
X=EX
2
−(EX)
2
. Czy EX
2
=x
1
2
p
1
+x
2
2
p
2
+...+x
n
2
p
n
czy EX
2
=x
1
2
p
1
2
+x
2
2
p
2
2
+...+x
n
2
p
n
2
8 cze 19:23
sushi_ gg6397228:
pierwsza możliwość
8 cze 19:37
swobodny:
dzieki za fatyge
8 cze 19:44