jak to zrobic
sisss: 1. jakie jest rorw. rownania 3x=2+x
√5
jak te 2 zad.zrobic?
a) najmniejsza z liczb spelniajaca rownanie 4x
3+5x
2+x=0(z delty sie nie da)

b) najwieksza liczba spelniajaca nierownosc n+15/n>3.
6 lis 22:13
darek: x(4x2+5x+1)
6 lis 22:19
Nikka: zad. 2
x(x
2+5x+1)=0
x=0 lub x
2+5x+1=0
teraz już się da, oblicz deltę i pierwiastki drugiego równania i wybierz spośród wszystkich
rozwiązań najmniejsze
6 lis 22:22
Nikka: ech zjadłam 4 przed x
2 − poprawny jest zapis Darka
6 lis 22:23
sisss: dzieki to mi wyszlo

zrobilam, a jak ruszyc to B
6 lis 22:27
psotka:
To ja podam 1/
| | 2 | |
3x −x√5= 2 => x( 3 −√5)=2 => x= |
| =.....
|
| | 3 −√5 | |
dokończ , usuń niewymierność i podaj wynik
6 lis 23:03