matematykaszkolna.pl
Coś dla informatyków z programowania rozproszonego Wojtek: Jeżeli nadawca jest wstrzymywany do momentu odebrania wiadomości przez adresata, to mówimy o: a) pasywacji nadawcy b) komunikacji asynchornicznej c) komunikacji blokowanej Coś dla informatyków z programowania rozproszonego
8 cze 17:58
jakubs: Blokowana (synchroniczna) czyli odp c emotka
8 cze 18:18
Wojtek: Zakleszczenie (deadlock): jest widoczny w systemowym monitorze procesów a; jest widoczny w systemowym monitorze procesów ;b zawsze jest winą programisty c; skutkuje blokadą zasobów przydzielonych procesom
8 cze 18:22
Wojtek: Pytanie nr 5 1 / 1 pts Węzły w klastrze: a: mogą współdzielić pamięć trwałą (dyski) b:sprzętowo muszą być takie same c:współdzielą pamięć operacyjną
8 cze 18:23
Wojtek: 6. Dlaczego wersja równoległa (pewnego kodu sekwencyjnego) pracująca na 2 lub więcej rdzeniach może okazać się wolniejsza niż owy kod sekwencyjny?
8 cze 18:26
jakubs: Zakleszczenie (deadlock): odp C Węzły w klastrze: według mnie odp A Jestem tegorocznym maturzystą i niestety nie mam takich wiadomości aby odpowiedzieć na zadanko nr 6. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem emotka
8 cze 18:45