matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj wykres funkcji f(x)=cosU{1}{3}x − sin(U{1}{3}x+U{π}{6})
Zzz:
Proszę o pomoc w tym zadaniu:
1
1
π
Narysuj wykres funkcji f(x)=cos
x − sin(
x+
) ; x∊(−π;2π).
3
3
6
1
Rozwiąż w podanym przedziale równanie f(x)=
2
8 cze 17:56