matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Pi:
Dane są okręgi o1: (x+1)
2
+ (y+2)
2
=25 oraz o2: (x−2)
2
+(y−7)
2
=25. Oblicz pole rombu, którego wierzchołkami są środki tych okręgów oraz ich punkty wspólne.
8 cze 17:09
Eta:
a=r=5
,
h=3
P(rombu)= ..........
8 cze 17:18
Pi:
Dziękuję
8 cze 21:17