doprowadz do najprostszej postaci
agulka252: a8:a3 {( a2) 3:a5} (a2)3:a5 powinno byc pod kreska,nie umiem tego narysowac
(x2*y3)−{2}:y−3
6 lis 22:04
godzio187: | a8 | | (a2)3 | | (a2)3 | |
| * |
| * |
|
|
| a3 | | a5 | | a5 | |
tak powinno być ?
6 lis 22:08
agulka252: nie,a8:a3 kreska i pod spodem (a2)3:a5
drugi przyklad to bez kreski te −2 powinno wygladac jak −3
6 lis 22:39
godzio187: ok robie
6 lis 22:42
godzio187: | a8:a3 | | a5 | | a5 | |
| *a2)3:a5= |
| = |
| =a4
|
| a2)3:a5 | | a6:a5 | | a1 | |
x
2*y
3)
−2:y
−3=x
−4*y
−6:y
−3=x
−4*y
−3
6 lis 22:46
godzio187: to pierwsze to przez przypadek napisalem *a2)3 :a5ale później go nie uwzględniłem jak coś
6 lis 22:47
agulka252: oki,dziekuje
6 lis 22:53