trygonometria
domi: Punkty A=(2,0) B=(5,0) sa wierzcholkami trojkata rownobocznego ABC. Wierzcholek C jest polozony
w 1 cwiartce ukladu wspolrzednego. Wspolczynnik kierunkowy prostej AC jest rowny:
Pomocy
8 cze 15:42
domi: Pomoze ktos?
8 cze 16:45
ICSP: Jakaś propozycja od ciebie ?
8 cze 16:52
marek: Nie wiem od czego zaczac, dlatego prosze o pomoc.
8 cze 16:56
Eta:

a
AC=tg60
o=......
8 cze 16:57
ICSP:

a = tgα = tg60
o =
√3
Nawet nic nie trzeba liczyć
8 cze 17:00
marek: Czyli wynik to
√3.. proste, dzieki
8 cze 17:05
Eta:
8 cze 17:05