matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóż
jarek:
jarek: powiedz mi czy dobrze jak nie to proszę zrób mi to ctg x≥ 1 y=ctg x i y=1 y=1 przecina y=ctg x w przedziale (0,π) X1=π−π/4=3π/4 y=1 x∊(3π/4,π) x∊(3π/4=kπ, π+kπ) k∊c odp.x∊(3π/4+kπ, π+kπ) dla k∊c
8 cze 14:39