| 1 | |
* log3 0,2 | |
| log3 5 |
| log3 0,2 | |
= log3 (0,2−5) ? | |
| log3 5 |
| 2 | 1 | |||
0,2 = | = | = 5−1 | ||
| 10 | 5 |
| 1 | ||
0,2= | = 5−1 to log35−1= −log35 | |
| 5 |
| 1 | |
*log35−1= ... | |
| log35 |
| 1 | ||
log5 3 * log3 | = log5 3 * (log3 1 − log3 5) = log5 3 * (0 − log3 5) = ... | |
| 5 |
| log30,2 | |
≠ log3(0,2−5) | |
| log35 |
| log30,2 | 1 | ||
= log50,2=log5 | = ........ | ||
| log35 | 5 |
| logc b | ||
a bo ty korzystałeś jeszcze z tej własności logab= | ||
| logc a |
Wiem ze jestes teraz w IILO . mam pytanie . Z jakiego podrecznika uczylas sie geometrii w ILO .
ja sie ucze teraz z podrecznika W. Janowskiego