matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Korzystając ze wzoru lcosu{α}{2}l=p{u{1+cosα}{2}}.
agata:
Korzystając ze wzoru lcos
α
2
l=
√
1+cosα
2
oblicz cos
7
8
π
8 cze 12:01
zorba:
π
cos
7
8
π= cos(π−
π
8
)= −cos
8
π
1+cos
π
4
cos
=
√
=........
8
2
8 cze 13:27