Proszę o pomoc
Giluu100: 1/1−sin alfa +1/1+sin alfa =2/cos2alfa
8 cze 11:33
Bogdan:
a nawiasy umiesz stosować?
8 cze 11:34
Bogdan:
| | 1 | | 1 | | 2 | |
Twój zapis odczytuje się tak: |
| − sinα + |
| + sinα = |
| |
| | 1 | | 1 | | cos2α | |
8 cze 11:46
Giluu100: W moim podręczniku nie ma żadnych nawiasow
8 cze 11:52
5-latek: Witaj
Bogdan
Wiedzialem ze tak napiszse
8 cze 11:54
Bogdan:
| | a | |
Przepisując zadanie i nie stosując zapisu ułamkowego w postaci |
| należy użyć |
| | b | |
| | 1 | |
nawiasów, np. w tym przypadku powinieneś zapisać: |
| + ... itd. |
| | 1 − sinα | |
A przy okazji stosuj oznaczenia α, β zamiast pisać alfa, beta.
8 cze 11:57
Bogdan:
Dzień dobry
5−latku. Niektórzy zapominają, że Bozia nie zabroniła nikomu myśleć
8 cze 11:58
Bogdan:
Dokończę.
| | 1 | |
Można zamiast |
| zapisać tak: 1/(1 − sinα) + 1/(1 + sinα) = ..., nawiasy trzeba |
| | 1 − sinα | |
już samemu wstawić w taki zapis.
8 cze 12:15
Giluu100: Ludzie, nie gadajcie tylko zróbcie to zadanie
8 cze 12:16
5-latek: Jesli CI sie spieszy to wstaw na zadane .pl.
8 cze 12:46