matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź taką liczbę k.
agata:
Znajdź taką liczbę k, aby dla pewnego kąta rozwartego α zachodziło: sinα=
3k
10
i cosα=
−4k
10
8 cze 11:32
ICSP:
k = 2 Wystarczy podstawić do jedynki trygonometrycznej.
8 cze 12:24
agata:
Dzięki
8 cze 12:32