matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o rozwiazanie , bardzooo, pilne
ja:
2x
2
+2x−3>0
8 cze 10:41
programujewbasicu:
Δ=4+24=28
√
Δ
=2
√
7
−2+2
√
7
−1+
√
7
x
1
=
=
4
2
−2−2
√
7
−1−
√
7
x
2
=
=
4
2
−1−
√
7
−1−
√
7
2(x−
)(x−
)>0
2
2
dalej już chyba wiesz co robić
8 cze 10:54