zadanka
ZKZ: Kilka zadan z klasy 1 liceum dla
Dominiki
Zadanie nr 1 . Wyznacz sume , iloczyn i roznice zbiorow Ai B atakze roznice zbiorow B−A.
jesli
a) A={x:x nalezy Ni x<25} B={x:xnalezy Ci x jest wielokrotnoscia 5}
b) A=N B= zbior pusty
c) A−kolo o srodku O i promieniu r B− prosta do ktorej nalezy punkt O.
Zadanie nr 2. jaki zwiazek zachodzi pomiedzy m in jesli a) C
n zawiera sie C
m b) czesc
wspolna C
n i C
m = zbior pusty c) C
nUC
m=C
n ? gdzie C to zbior licz b calkowitych
Zadanie nr 3 . POdaj kilka przykladow takich niepustych zbiorow Ai B ze A−B=A a nastepnie
uzupelnij zapis A−B=A wtedy i tylko wtedy .......... tak aby otrzymac zdanie prawdeziwe .
Zadanie nr 4
CHociaz tu
jest (nie wykonujac obliczen wstaw w miejsce kroppek znak < lub > (to wykonja obliczenia tak
aby otrzymac nierownosc prawdziwa
| | 1 | | 1 | | 1 | |
a)2{1}{3}+3 |
| ......2 |
| +3 |
| |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
| | 2 | | 1 | | 1 | | 1 | |
c) 8 |
| :(− |
| )...... |
| :(− |
| ) |
| | 3 | | 2 | | 8 | | 2 | |
Zadanie nr 5 . Wykonaj dzialania:
| | 1 | | 3 | | 1 | | 1 | | 3 | | 1 | | 1 | |
1 |
| x[4,5x−(3 |
| y−31 |
| )]−[13 |
| x−(11 |
| −8 |
| y)]*4 |
| y |
| | 3 | | 4 | | 2 | | 3 | | 7 | | 3 | | 5 | |
Zadanie nr 6 Znajdz liczbe ktorej 5% wynosi 14
Jakim procentem liczby a jest liczba b gdy a=14 b= 112
Zadanie nr 7 .
Cene towaru obnizono najpierw o 20% a nastepnie now cene podwyzszono o 20% . czy koncowa cena
jest rowna poczatkowej
Zadanie nr 8 . Uprosc i oblicz wartosc otrzymanego wyrazenia
| | 1 | |
a) 3(m−1)2+(m+2)(m2−2m+4)−(m+1)2 dla m= − |
| |
| | 3 | |
b) (a−1)
3−4a(a+1)(a−1)+3(a−1)(a
2+a+1) dla a= −2
Moze na razie starczy . jesli Twoj nauczyciel daje wam podobne zadania to chwala mu za to
8 cze 10:06
ZKZ: w zadaniu nr 2 ma byc ...... pomiedzy liczbami m i n .
8 cze 10:15
Hajtowy: Chyba żartujesz

Zadanie 6.
112 − 100%
14 − x %
x=12,5%
8 cze 10:22
5-latek: czesc
Hajtowy 
Wcale nie zartuje
8 cze 10:24
Hajtowy:
Zadanie 5
| 4 | | 9 | | 15 | | 63 | | 40 | | 80 | | 25 | | 21 | |
| x * [ |
| x−( |
| y− |
| )]−[ |
| x−( |
| − |
| y)] * |
| y = |
| 3 | | 2 | | 4 | | 2 | | 3 | | 7 | | 3 | | 5 | |
Teraz widać?
8 cze 10:26
Hajtowy: Witaj
5−latku 

Nie chce się nawet takich "pierdółek" robić... to ciekawe co będzie w 2 i 3 klasie LO
8 cze 10:27
5-latek: Jeszcze raz witaj

Moga byc takie na sprawdzian z wiadomosci z klasy1 ?
Sa to zadnka ze zbioru zadan Drobka Szymanski (zbior zadan z algebry dla klasy 1 i 2 licem
ogolnoksztalcacego
Moze kolezanka jeszce spojrzy ?
8 cze 10:36
Piotr 10: 7.
Nie ma w zadaniu uzasadnij, więc odpowiedź brzmi nie.
8 cze 10:47
5-latek: czesc
Piotr10 
ja wiem ze nie ,ale zobacz jesli obnizymy cene o 20 % a potem poniesiemy ja o 20% czyli i ten
sam procent to cena powinna byc ta sama (niby logiczne Nie ?
A tak nie jest . Wiec nalezy to wykazac ze tak nie jest (wedlug mnie
8 cze 10:55
5-latek: Ja potem wrzuce kilka zadan z ciagow dla kolegi
name ale jesli masz jakies ciekawe to
proszse napisz tez jemu
8 cze 10:56
Piotr 10: Witaj

Dla mnie logiczne to nie jest, bo jeśli obniżamy cenę o 20%, to cena spada , a więc będziemy
podnosić 20% nowej ceny
Przykład
96 * 80% = 76,8 zł
76,6 zł * 120% =92,16 zł
8 cze 11:02
5-latek: Wlasnie o to rozumowanie i obliczenia chodzilo
8 cze 11:04