m
andrzejjeek: samochod ri=usza z skrzyzowania z przyspieszeniem o wartosci 3m/s2 .oblicz jak dlugo moze
trwac taki ruch przyspieszony ,jesli na tej drodze obowiazuje ograniczenie predkosci do 50km/h
oblicz przebyta droge przez samochod od chwili osiagniicia tej wartosci predkosci..
6 lis 20:25
6 lis 20:28
godzio187: | | 20 | |
jeszcze przemnoz to tazy |
| bo zgubilem 1 t  |
| | 3 | |
6 lis 20:28
godzio187: a nie czekaj trzeba zamiec 50 km/h na m/s
6 lis 20:29
godzio187:
| | 125 | | 1 | | 125 | | 17 | |
t= |
| * |
| = |
| =4 |
| s
|
| | 9 | | 3 | | 27 | | 27 | |
| | 1 | | 125 | | 125 | |
s= |
| *3* |
| * |
| ≈32m |
| | 2 | | 27 | | 27 | |
6 lis 20:34