asymptoty funkcji
luigi: jak wyliczyć asymptoty funkcji y= x
3/16−x
2?
proszę o pomoc
7 cze 17:10
mietek: Najpierw dziedzina
7 cze 18:54
AS: Funkcja ta nie posiada asymptot
7 cze 18:57
Janek191:

Asymptoty pionowe mają równania:
x = − 4 i x = 4
7 cze 19:42
AS:

Wykres funkcji f(x) = x
3/16 − x
2 (rysunek)
7 cze 20:03
zawodus: Wszystko zależy od interpretacji zapisu. Jednak myślę, że osobie chodziło o funkcję wymierną,
bo wielomian niej jest ciekawy pod tym względem
7 cze 20:04
AS: A mi chodzi o to,by nie wprowadzali swoich reguł zapisu.
Proszę o podanie wyniku wyrażenia 4 + 6/2 + 3.
Jest to 2 , 10 czy 5.2?
8 cze 09:05