matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
aaaaaa:
Rozwiąż równanie sin(−x) = 1
7 cze 16:09
JL:
sin(−a) to − sina
7 cze 16:19
pigor:
..., sin(−x)=1 ⇔ −x=
π
2
+2kπ ⇔ x= −
π
2
+2kπ ⇔ x=
3
2
π+2kπ . ..
7 cze 18:56