prostokat z wykorzystaniem podobienstwa
Katarzyna: jeden z bokow prostokata ma dlugosc l, wyznacz dlugosc drugiego boku tego prostokata, jesli
proste poprowadzone z przeciwleglych wierzcholkow prostopadle do przekatnej dziela ja na trzy
rowne czesci
6 lis 19:46
Katarzyna: up
prosze o pomoc
7 lis 15:46
Katarzyna: bardzo prosze, kompletnie nie wiem, jak to rozwiazac
8 lis 13:55
Zbronek:

Δabc podobny do Δdcb
l
2+e
2=9x
2
e
2=3x
2
8 lis 14:17
Zbronek: obliczyłem nie to co trzeba ,bok e=
8 lis 14:21