matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
abc:
Wyznacz wartości parametru m dla których równanie ma 3 rozwiązania w przedziale <0,2π> sinx=m
2
−3 mam zacząć od tego że −1≤m
2
−3 ≤1? i co dalej, gdy to wyznaczę?
7 cze 14:48
Mila:
m
2
−3=0 m=
√
3
lub m=−
√
3
7 cze 18:37