matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie. wielomiany
Dawidzio006:
rozwiąż równanie x
3
−3x=x
2
−3 i proszę wytłumaczyć..
7 cze 13:24
JL:
a czego nie wiesz
7 cze 13:28
zawodus:
x(x
2
−3)=x
2
−3 x(x
2
−3)−(x
2
−3)=0 (x
2
−3)(x−1)=0 (x−
√
3
)(x+
√
3
)(x−1)=0 x ∊ {−
√
3
,1,
√
3
}
7 cze 13:29